choice

Δόθηκε στην κυκλοφορία η ψηλότερη γέφυρα του κόσμου

Οι Κινέζοι μας έχουνε συνηθίσει σε μοναδικά δείγματα σύγχρονης αρχιτεκτονικής και αυτή τη φορά μας παρουσιάζουν την ψηλότερη γέφυρα στον κόσμο.

Πρόκειται για την Beipanjiang Bridge, η οποία συνδέει τις ορεινές περιοχές Guizhou - Yunnan και “έκλεψε” τον τίτλο της ψηλότερης γέφυρας από ένα άλλο επίτευγμα της κινεζικής μηχανικής και συγκεκριμένα της γέφυρας Sidu στην επαρχία Hubei.

Η Beipanjiang Bridge αιωρείται 565 μέτρα πάνω από το έδαφος, από κάτω της απλώνεται ένα εντυπωσιακό φαράγγι ενώ το ύψος της ισοδυναμεί με αυτό ενός κτιρίου 200 ορόφων! Το μήκος της αγγίζει τα 1.341 μέτρα και το κόστος της έφτασε τα 144 εκατ. δολάρια.

Η κατασκευή της συγκεκριμένης γέφυρας ξεκίνησε το 2013, όμως οι ισχυροί άνεμοι που επικρατούν στην περιοχή δυσκόλεψαν αρκετά τους μηχανικούς.
Το πού θα τοποθετούνταν τα βάθρα, ήταν ένα πρόβλημα. Το φαράγγι έχει βάθος πάνω από 500 μέτρα, οπότε έπρεπε να υπολογίσουμε πώς θα κατασκευαστεί ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα με τους δυνατούς ανέμους” δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής μηχανικός Liu Bo.

Πρόσφατα η γέφυρα δόθηκε στην κυκλοφορία μειώνοντας τον χρόνο ταξιδιού από την πόλη Liupanshui του Guizhou στο Xuanwei του Yunnan, από περίπου 5 ώρες που ήταν με το προηγούμενο οδικό δίκτυο σε λιγότερο από 2 ώρες!