choice

Χειμερινές αποδράσεις στο Igloo Village Kakslauttanen

Μπορεί στο μυαλό μας ένα χειμωνιάτικο κατάλυμα να έχει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, (για παράδειγμα επένδυση από πέτρα και ξύλο, τζάκι, κτλ) όμως ανά τον κόσμο υπάρχουν “παγωμένα” ξενοδοχεία τα οποία αναμφισβήτητα κερδίζουν τις εντυπώσεις και ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς.

Ένα από αυτά και το Igloo Village Kakslauttanen στην περιοχή Saariselka Fell της φινλανδικής Λαπωνίας, ένα παραμυθένιο “χωριό” από igloo μέσα στο χιόνι, το οποίο υπόσχεται διαμονή που δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσεις!

Συνολικά 20 igloo συνθέτουν ένα ονειρεμένο σκηνικό, κατασκευασμένα από θερμομονωτικό γυαλί ώστε να προσφέρουν ζεστασιά και θαλπωρή στις καιρικές συνθήκες του Αρκτικού κύκλου. Όλα τους περιλαμβάνουν πολυτελή κρεβάτια, ιδιωτικό wc και συγκλονιστική θέα στον περιβάλλοντα χώρο και το Βόρειο Σέλας! Τα 4 εστιατόρια που υπάρχουν στο Igloo Village Kakslauttanen, σερβίρουν λαπωνικές σπεσιαλιτέ ενώ οι σάουνες διαθέτουν αίθουσα χαλάρωσης με τζάκι αλλά και κοντινό άνοιγμα στον πάγο για στιγμές...πολικής δροσιάς.

Στην Ιgloo Gallery μπορεί να θαυμάσει κάποιος την τοπική τέχνη αλλά και γλυπτά φτιαγμένα από πάγο και το ρομαντικό Chapel Ice προσφέρεται για όσους επιθυμούν να τελέσουν εκεί τον γάμο τους.

Το εντυπωσιακό αυτό ξενοδοχειακό συγκρότημα, βρίσκεται σε μια τοποθεσία ιδανική για βόλτες στο βουνό ενώ οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν διάφορα χειμερινά sports, ώστε να περάσουν δημιουργικά την ώρα τους.

Το Igloo Village Kakslauttanen λειτουργεί όλο το χρόνο, εκτός από τους χώρους που αποτελούνται αποκλειστικά από πάγο και οι οποίοι είναι ανοιχτοί από τον Δεκέμβριο έως και τον Μάιο.