choice

Πείτε “όχι” στους βλαβερούς για τη ζωή σας ανθρώπους

Γύρω μας υπάρχουν άνθρωποι που "ρουφάνε" όλη τη θετική μας ενέργεια, προκειμένου να τροφοδοτήσουν την ακόρεστη πείνα τους για απαισιοδοξία και αρνητισμό.

Είναι άνθρωποι που συναναστρεφόμαστε καθημερινά μαζί τους και όταν ανακαλύπτουμε το λάθος που έχουμε κάνει, δυστυχώς έχει χαθεί πολύς και πολύτιμος χρόνος.

Οι «μολυσματικοί» άνθρωποι που έχουμε βάλει κατά καιρούς στη ζωή μας και τελικά αποδείχθηκαν ανάξιοι να μείνουν, έχουν για κοινό γνώρισμα το μεγαλύτερο ελάττωμα του κόσμου. Είναι αχάριστοι και μας κάνουν να νιώθουμε μονίμως συναισθηματικά εξαντλημένοι.

Πρόκειται για άτομα επικριτικά που βρίσκουν ελαττώματα σε όλους, ενώ ποτέ δεν αποδέχονται τις ευθύνες τους και κατηγορούν πάντα τους άλλους για τις πράξεις και τα προβλήματά τους.
Είναι αδιάκριτοι, γκρινιάζουν συνεχώς επειδή δεν ικανοποιούνται με τίποτα και δεν συμφωνούν ποτέ με κανέναν. Τα συναισθήματα που εκφράζουν είναι συνήθως αρνητικά και κατά συνέπεια βιώνουν χαμηλή ικανοποίηση από τη ζωή τους με αυξημένα ψυχοσωματικά προβλήματα.

Η αρνητική φύση αυτών των ανθρώπων δεν είναι πάντα αντιληπτή το πρώτο χρονικό διάστημα. Οι ιδιοτροπίες τους μοιάζουν αρχικά ασήμαντες, ενώ προσπαθούν να περνούν πολύ χρόνο μαζί μας για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη μας. Δημιουργούν μονίμως νέα προβλήματα και γι’αυτό θα πρέπει να κάνουμε το παν ώστε να προστατέψουμε τον εαυτό μας.

Είναι προσωπική τους επιλογή αν θα είναι χαρούμενοι ή δυστυχισμένοι. Εάν λοιπόν ορισμένα άτομα στη δική μας ζωή έχουν επιλέξει τον δεύτερο δρόμο, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να μείνουμε δίπλα τους.

Και επειδή η στάση μας απέναντι στη ζωή καθορίζει και τον τρόπο που θα μας αντιμετωπίσει η ίδια, απομονώστε τους και διώξτε τους από τη ζωή σας! Μόνο έτσι θα νιώσετε χαρά, ηρεμία και ανακούφιση, το τρίπτυχο της ευτυχίας για όποιον καταφέρνει να ζει και να προχωράει χωρίς τους λάθος ανθρώπους.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Καναδό συγγραφέα Laurence J. Peter:«Το πιο δύσκολο στη ζωή, είναι να μάθεις ποιες γέφυρες να περάσεις και ποιες να κάψεις», καιρός είναι να μάθουμε να προχωράμε μόνο στις γέφυρες που μας ενώνουν με θετικούς ανθρώπους που εκτιμούν αυτά που τους προσφέρουμε, ενώ ταυτόχρονα αφιερώνουν τον χρόνο τους για να μας γεμίσουν με χαρά και ζωντάνια.