choice

Γνωρίστε το μεγαλύτερο παγοδρόμιο του κόσμου!

Τόσο ο Ναπολέων όσο και ο Χίτλερ, υπέκυψαν στον βαρύ ρωσικό χειμώνα όταν προσπάθησαν να κατακτήσουν την Ευρώπη.

Στη Ρωσία, με το αχανές έδαφός της το οποίο εκτείνεται από τις υποτροπικές περιοχές μέχρι τις περιοχές της αιώνιας παγωνιάς, είναι αναμενόμενο ο κόσμος να έχει μια εξοικείωση με τα χειμερινά σπορ.

Στη Μόσχα όπου το κλίμα είναι ψυχρό ηπειρωτικό με θερμοκρασίες από -9°C τον Ιανουάριο έως και 19°C τον Ιούλιο, οι Μοσχοβίτες έχουν ως θεσμό να κατασκευάζουν χειμερινές πίστες όπου περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους.

Το μεγαλύτερο παγοδρόμιο στον κόσμο βρίσκεται και φέτος στη Μόσχα, στον χώρο του Εθνικού Εκθεσιακού Κέντρου Οικονομικών Επιτευγμάτων, ανάμεσα σε δύο φημισμένα συντριβάνια της πόλης. Το σιντριβάνι της «Φιλίας των λαών» και αυτό των «Πέτρινων λουλουδιών».

Η εντυπωσιακή κατασκευή καταλαμβάνει έκταση 20.500 τετραγωνικών μέτρων (!) και διαθέτει πίστες για όλα τα επίπεδα, όπως επίσης και ξεχωριστούς χώρους για τα παιδιά, για τους...ερωτευμένους, για τους οπαδούς του πατινάζ και του χόκεϊ.

Το μεγαλύτερο παγοδρόμιο του κόσμου μπορεί να υποδεχτεί ταυτόχρονα 4.500 επισκέπτες και περισσότερους από 20.000 την ημέρα.

Υπολογίζεται μάλιστα ότι το διάστημα Δεκέμβριος 2014 – Μάρτιος 2015, αναμένεται να επισκεφτούν το παγοδρόμιο περισσότεροι από 1,5 εκατομμύρια επισκέπτες.